Baked Cheesecake
Afgelopen weekend heb ik cheesecake gemaakt. Cheesecake of kwarktaart vond ik nooit lekker klinken, totdat ik de gebakken cheesecake van Koekela proefde. Uiteindelijk ben ik zelf cheesecake gaan bakken en met groot succes. Iedereen die hem heeft geproefd wilde het recept hebben :).

Voor de bodem:

 • 150gr Bastonje koeken
 • 50 gesmolten boter

Voor de topping:

 • 100gr suiker
 • 2 eidooiers
 • 2 el maizena
 • 200gr creme fraiche
 • 500gr mascarpone

Beboter een springvorm en bedek deze met bakpapier. Zorg dat je een opstaand randje hebt om mogelijk lekken tegen te gaan. De boter zorgt ervoor dat het bakpapier blijft plakken. Maak de koekjes fijn en meng deze met de gesmolten boter. Ik heb een blender gebruikt om de koekjes fijn te maken, dat gaat wat makkelijker. Doe de koekjes mix in de springvorm en druk deze met de achterkant van een lepel goed aan en maak het glad. Zet de springvorm in de koelkast om de bodem te laten opstijven.

Mix voor de vulling eerst de eidooiers, suiker en 2 eetlepels maizena met elkaar. Zo krijg je geen maizena klontjes. Hierna kan de creme fraiche en mascarpone beetje bij beetje worden toegevoegd. Als je een mixer gebruikt kun je wat meer tegelijk toevoegen. Meng tot een glad mengsel en doe het bovenop de bodem in de springvorm.

Bak de cheesecake 40 minuten in het midden van de oven op 190 graden. Als de cheesecake klaar is dan is hij nog wat wobbelig. Als het nog te vloeibaar is dan moet hij nog iets langer bakken. Het kan zijn dat de cheesecake iets op puft, maar dat maakt niet uit. Bij het afkoelen zakt dit weer in. Zet de oven uit en laat de cheesecake met de deur op een kier afkoelen. Als de cake te snel afkoelt kunnen er scheuren ontstaan. Zet de cheesecake in de koelkast (nog in de springvorm) wanneer deze voldoende is afgekoeld en laat deze voor een paar uur of een nachtje opstijven.

Naturel is deze erg lekker, maar ook met kersenvlaai vulling bovenop. Deze cheesecake is vrij machtig, dus snij punten niet te groot! Smakelijk!

Baked Cheesecake

3 reacties op Baked Cheesecake

 1. Hannah says:

  Ziet er super uit, ga ik zeker eens proberen !

 2. britt says:

  Het ziet er super lekker uit!