We konden natuurlijk niet naar Berlijn zonder wat toeristische plekjes. Daarbij hoorde natuurlijk de Brandenburger Tor. Heb stom genoeg vrij weinig foto’s gemaakt tijdens de vakantie.

Brandenburger tor Helaas konden we niet onder de poort heen lopen, omdat alles afgezet was i.v.m. Tag der Deutschen Einheit.

Bauhaus Archiv Berlin Bron: artinberlin
Dichtbij de KaDeWe zit het Bauhaus Archiv, hier een kleine collectie over Bauhaus met wat meubels en gebruiksvoorwerpen, studies en marquettes. Persoonlijk vond ik het niet heel interessant en de collectie veel te klein. Wel een mooi gebouw.

Bröhan Museum Bröhan Museum in Charlottenburg ligt tegenover Schloss Charlottenburg.
Bröhan Museum Mooie locatie met een collectie van Art Nouveau en Art Deco voorwerpen, meubels en schilderijen. Toen wij er waren hadden ze ook nog een collectie van zilveren voorwerpen. Art Nouveau vind ik heel mooi en dit kleine museum was zeker de moeite waard.

Schloss Charlottenburg Omdat we toch in de buurt waren, gingen we een kijkje nemen bij Schloss Charlottenburg. Dit is de voorkant, waarbij de zijvleugels niet zichtbaar zijn.
Schloss CharlottenburgEen van de zijvleugels, het rode stipje is een vrouw in baljurk. Geen idee wat er gaande was op dat moment. Bij het kasteel zit ook een groot park, waar we doorheen gewandeld zijn.
Schloss Charlottenburg
“Huisje” aan het einde van het park.
Schloss Charlottenburg Andere kant van het kasteel met meertje en tuin.

Ondanks dat we laat in het jaar op vakantie gingen hadden we verrassend mooi en warm weer. Vooral het park was lekker om doorheen te slenteren. Het Bröhan Museum en het park bij Schloss Charlottenburg kan ik zeker aanraden.

Comments are closed.