Over 3 dagen is het zo ver. Mijn galblaas gaat er uit. Ik heb al zo’n 10 jaar last van hevige pijnen. Allerlei onderzoeken gehad om te kijken of ik geen maagbreuk of een maagzweer had. Hier is allemaal niet uitgekomen en de huisarts zei dat ik met de pijnen zou moeten leren leven.

Een paar maanden geleden kwamen de pijnen steeds vaker en duurden langer. Ik was het echt zat. Op een gegeven moment vroeg ik me af of het niet galstenen zouden kunnen zijn en via internet kwam ik er achter dat veel van de symptomen overeen kwamen met mijn klachten. De huisarts (andere dan voorheen) dacht gelijk aan galstenen bij het horen van mijn klachten en liet gelijk een echo maken.

Hierna verliep alles heel snel. Galsteen werd gevonden, afspraak bij het ziekenhuis en ik werd op de wachtlijst gezet. Deze week is het zo ver. Een mens kan heel goed zonder galblaas. De galblaas slaat gal op, die wordt geproduceerd door de lever. Wanneer de galblaas is verwijderd neemt de galgang een deel van die functie over.

Als alles goed gaat, verwijderen ze via een kijkoperatie mijn galblaas en ben ik na 1 nachtje weer thuis. Langzaam aan kan ik dingen proberen te eten die tot nu toe alleen maar zorgen voor pijn zoals bijvoorbeeld: eieren of bladgroenten. Nooit gedacht dat ik nog eens zou snakken naar iets simpels als een gebakken eitje.

Wish me luck!

Comments are closed.