Vorige week was ik wat ziekjes. Lief vriendje kocht voor mij Full Dark, No Stars van Stephen King voor mij (NL: Aardedonker, zonder sterren).

Dit boek bestaat uit 4 verhalen met als thema vergelding. In het nawoord legt King uit wat het idee was bij het boek. Wat doen mensen in uitzonderlijke situaties.

Het eerste verhaal “1922” gaat over een boer wiens vrouw haar land wil verkopen. Hij verteld hoe hij samen met zijn zoon haar vermoord en alles wat volgt. Het tweede verhaal “Big Driver” over een schrijfster die op een verlaten weg wordt verkracht en voor dood wordt achtergelaten. Het derde verhaal “Fair Extension” over een terminaal zieke man die zijn leven kan verlengen ten koste van een “goede” vriend en het vierde verhaal “A Good Marriage” gaat over een vrouw die een gruwelijk geheim van haar man ontdekt.

Ik vond het een onderhoudend boek. Voor mij wat te kort (ongeveer 360 pagina’s), ik hou nou eenmaal van dikke boeken waar ik mij een week of langer in kan verliezen. Deze keer geen full on horror zoals veel werk van Stephen King, maar wel grimmig, al zijn er wel wat horror elementen in het eerste verhaal. Heb al een aantal boeken van King met korte verhalen gelezen, denk dat ik deze één van de wat mindere vind. Dan lees ik sowieso liever één verhaal.

Ben er niet helemaal over uit of ik deze zou aanraden om te lezen. De stijl van King weet mij wel altijd goed in de wereld van het verhaal te slepen. Fans van King, lees dit boek. Anderen die een beetje van spanning en de donkere kant van de mens houden ook.

– a Constant Reader

Comments are closed.