Mijn favoriete boeken Ik ben een groot fan van fantasy, thriller en horror boeken. Geen romantiek, drama, zware kost of zogenaamde chick lit, dat trekt me gewoon niet. Als ik lees wil ik vaak in een andere wereld verdwijnen, liefst in boeken van 500+ bladzijden. Hoe dikker hoe beter en in de originele taal.

Mijn favoriete auters zijn onder andere: Stephen King, Douglas Adams, Anne Rice, Robert Jordan, Douglas Coupland en sinds een paar jaar Joe Abercrombie.

Toen ik nog iedere dag met de trein naar mijn werk reisde, zag ik iemand in de trein een boek lezen. Op een of andere manier trok de kaft mij aan. Na een tijdje kon ik de auteur ontcijferen en heb gelijk het eerste deel van “The First Law” gekocht.

The First Law

The First Law bestaat uit 3 boeken en speelt zich af in een fictieve wereld waar verschillende machten met elkaar de strijd aan gaan. Magiërs, bloederige zwaardgevechten, marteling, sex en ook humor. Het is lastig om de serie in een paar woorden te omschrijven, maar als je houd van het genre moet je deze serie echt eens proberen. Sla het over als je graag een “goed” einde leest, met niet iedereen loopt het goed af.

Voordat ik het ziekenhuis in ging, wilde ik graag nog wat leesvoer hebben. Tot mijn verrassing was er een nieuw Abercrombie boek uit, Best Served Cold. Het speelt zich af in dezelfde wereld en er komen een aantal personages uit de originele serie langs. Minder magie, maar niet minder bloederig. Verder heeft het niets te maken met het First Law verhaal. Momenteel ben ik de eerste serie weer opnieuw aan het lezen.

Begin volgend jaar komt er een nieuw boek uit die zich weer in dezelfde wereld afspeelt: The Heroes.

Comments are closed.