De laatste tijd ben ik weer druk bezig met een aantal freelance opdrachten, daarnaast was ik ook een beetje inspiratieloos voor het schrijven van een update.

Zombelina.com

Dit keer een postje over mijn Zombelina blog zelf. Hoe ben ik überhaupt op de naam gekomen? Toen ik nog werkte in Den Haag kwam opeens het woord Zombelina naar boven. Ik heb echt geen idee meer wat de context was, maar het is altijd blijven hangen. Uiteindelijk heb ik de domeinnaam ergens in 2008 aangeschaft.

Al onze .com domeinnamen kopen we bij GoDaddy.com. Ik weet nog dat onze eerste domeinnaam ooit 200 gulden(!) kostte. Dat is nu gelukkig een stuk goedkoper :). Op dit moment kosten nieuwe .com domeinnamen bij GoDaddy $11.99. Voor GoDaddy zijn online altijd wel kortingscodes te vinden, waardoor je vaak nog goedkoper uit bent.

Hosting voor Zombelina verloopt nu via een vriend met een eigen server (60 euro per jaar). Voorheen werd deze gehost via Surpass Hosting (Deluxe pakket). Andere sites draaien wel nog via Surpass.

Het ontwerp en WordPress template heb ik zelf gemaakt met Photoshop en Dreamweaver. Websites bouw ik volgens web standaarden zonder tables. De “foutjes” die er nog in zitten komen door o.a. de widgets in de zijbalk waar ik weinig aan kan veranderen.

De WordPress plugins die ik gebruik:

Contact form 7: Voor het contact formulier op de contact pagina.
Akismet: Comment spam filter.
Recent Love – A List of Recent Comments: Recente comments in de zijbalk.
WP-PageNavi: Paging blokjes onderin de homepage.
WP-PostViews: Aantal views per post.
WP-RSSImport: RSS feed in de zijbalk voor mijn foodblog.

WordPress bloggers, wat zijn jullie must have plugins?

1 reactie op Over Zombelina

  1. Femke says:

    Leuk om te weten, vind jou naam ook erg origineel!