25 juli ben ik 31 geworden (ouch :P). Stefan en ik zijn de dag van te voren lekker Chinees gaan eten bij Grand Palace in Rotterdam.

We kozen 2 soorten dim sum:
Char Siu Cheong Fun
Cha sieuw cheung fan, geroosterd varkensvlees gerold in rijst noodle vel in sojasaus.

Turnip cake
Rettich cake of Lo pak ko. Gestoomde rijstmeel en Aziatische rettich taart met gedroogde garnalen en varkensvlees, die daarna in plakken wordt gesneden en gebakken. Een van mijn favoriete dim sum, vooral lekker als de buitenkant een beetje krokant gebakken is.

Als hoofdschotels hadden we een halve Peking eend en kreeft met gestoomde witte rijst. Ik wilde graag speenvarken, maar die was helaas op. 🙁

Peking duck with pancaked
Dunne gesneden eend met krokant vel.

Peking duck with pancaked
Pannenkoekjes en toppings (komkommer, ingemaakte kool, bos ui en hoi sin saus) voor bij de Peking eend.

Peking duck with pancaked
Om nom nom! Belegd pannenkoekje, oprollen en opeten!

Mijn favoriet, helaas eet ik het niet vaak genoeg.
Lobster with ginger and green onions
Kreeft met gember, knoflook en bosui. Eerste keer dat ik ooit kreeft at was met Chinees nieuwjaar. Het is al weer een tijd geleden dat ik het nieuwe jaar met mijn biologische familie heb gevierd. Nog niet zo lang geleden kwam ik het op de kaart tegen bij een traditioneel Chinees restaurant in Rotterdam. Smaakte precies zoals ik het kende. De kreeft was helaas een beetje doorgekookt, maar het smaakte nog steeds goed. Alleen al de saus met wat witte rijst is heerlijk.

2 reacties op Verjaardags weekend

  1. robin says:

    grand palace is echt yum altijd!